Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Speelronde 3

11 oktober 2021 20:45

Zondagmorgen 9.45 moeten onze dames spelen in Linne. Helaas werden ook in deze wedstrijden nog niet de eerste punten binnengehaald. Ietwat geflatteerd wist Linne de wedstrijd met 7-3 te winnen. Onze dames hebben nu hun wedstrijden gespeeld tegen drie ploegen die nog niet verloren hebben en tegen alle drie de ploegen niet onverdienstelijk gespeeld.

Een kwartiertje later en 25 kilometer verder speelde ons 2e veteranenteam hun tweede wedstrijd tegen het 2e veteranenteam van Ospel. De wedstrijd eindigde zoals die begon 0-0 en daarmee bleven onze mannen ongeslagen.

Op datzelfde tijdstip speelde het 1e veteranenteam op ’t Ven tegen Boekoel. Hier was de eindstand een duidelijke en afgetekende 8-0. Je zou bijna de conclusie trekken dat de kermis onze mannen goed had gedaan waardoor ze fris en fruitig aan de start stonden.

Ook om 10.00 speelde het 3e elftal thuis tegen het 2e van Eindse Boys. Met een geleende rechtsbuiten van het 4e werd het een spannende wedstrijd met een nipte 1-2 nederlaag als resultaat.

Een half uurtje later trad DFO ’20 5 aan op kunstgras tegen SVVH 1! Voor een uitgebreid verslag (ook van de doordeweekse wedstrijd tegen Ospel 7, 2-3 winst voor onze mannen) verwijs ik naar de  Facebook pagina van DFO ’20 5. Quincy zorgde voor de 0-1 ruststand waarna uithulp Tys een wereldgoal maakte door een voorzet in een tijd (zoals de Belgen zeggen) binnen te schieten. Maar binnen enkele minuten was de stand weer gelijk. Uiteindelijk werd de overwinning toch uit het vuur gesleept door een geplaatst afstandsschot van Maurice. Weer een 2-3 overwinning.

Ook om 10.30 was de aftrap van DFO ’20 7 tegen RKVB 2! De balans in het 7e ontbreekt. Men mist in dit team aan (centrale) middenvelders met loopvermogen en tegen betere tegenstanders breekt dat erg op. Was het vorige week Horn 3, deze week was het 2e van Baexem een te sterke tegenstander. Zelf niet scoren en wel 10 doelpunten tegenkrijgen is niet motiverend.

In Roerdalen werd om 11.00 afgetrapt voor de wedstrijd FC Roerdalen 2 en DFO ’20 4. Waar vooraf wellicht rekening werd gehouden met een lastige tegenstander was na 10 minuten de man van de wedstrijd Tom al 3x succesvol geweest. De eindstand werd uiteindelijk 0-10 (5x Tom). Ook hier verwijs ik voor een uitgebreider verslag naar de facebook pagina van DFO ’20 4. En ook hier gaat de stelling op dat de mannen van het 4e goed gedijen op een gezellige kermis als voorbereiding.

Het 6e was op bezoek bij Merefeldia 5 in Nederweert. Ook deze week wist het 6e niet te scoren en dan wordt het lastig om te winnen. De mannen van Nederweert wisten wel twee keer het net te vinden en daarmee was de derde nederlaag op rij een feit. Nul doelpunten voor en slechts 5 tegen.

Een half uurtje na de start van Max in Turkije trad onze hoofdmacht aan in en tegen Horn. Het was Horn dat het beste uit de startblokken kwam. Met een duidelijke intentie om elke duel te winnen werden onze mannen het eerste half uur vastgezet op eigen helft. DFO ’20 wist moeilijk onder die druk uit te komen en werd in die eerste 30 minuten overlopen. Pas na een 2-0 achterstand ging de Horn storm iets liggen. Dat resulteerde direct in enkele kansen, die helaas niet werden benut. Enkele minuten voor rust viel vervolgens ook nog eens de 3-0 en dan zou je denken game over. In de tweede helft kwamen onze mannen beter in het spel onder andere vanwege het goede spel van enkele invallers en eerlijk is eerlijk wellicht ook doordat Horn iets meer inzakte. De gewenste snelle aansluitingstreffers viel echter te laat. En ondanks een niet gegeven penalty en nog enkele kansjes viel er op de overwinning van Horn niets af te dingen.

Volgende week speelronde 4. Komt dat zien en heel veel succes voor onze mannen en vrouwen.