Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitslagen 6 februari

11 februari 2022 19:00

Wat een k…. weer
Juist nu we ondanks de Corona maatregelen toch weer mogen voetballen, gooit het weer roet in het eten. Na een natte zaterdagnacht volgt een natte zondagochtend waardoor uiteindelijk slechts twee DFO ’20 wedstrijden doorgaan. Afgelopen donderdag zijn de deal or no deal afspraken gedeeld met de juist en weet elk team wat de prestatie is waarvoor ze 100 kantine muntjes kunnen verdienen.

De mannen van het 6e mochten naar Brabant afreizen om daar te spelen tegen sv Someren 9. De omstandigheden waren bar en boos. Harde wind en koude regen maakte het voetballen er niet direct leuker op. Het was de thuisclub die net voor rust de 1-0 scoorde uit een vrije trap. Na rust werd het weer zo mogelijk nog slechter en dat kwam het spel ondanks de hoge inzet niet ten goede. Alweer in de laatste minuten scoorde Someren en bracht zo de eindstand op 2-0.

Het 3e elftal mocht thuis op kunstgras aantreden tegen NWC 8 uit Asten, ook een sterke Brabantse tegenstander die tweede staan op de ranglijst. Ondanks het slechte weer werd er redelijk goed gevoetbald. Met verzorgd spel vanuit achteruit probeerde beide teams gevaarlijk te worden voor het doel van de tegenstander. Bij een van die aanvallen werd een overtreding op spits Niels Komhoff bestarft waarna Niels de toegekende vrije trap zelf fraai over het muurtje hoog in de korte hoek schoot. Een verrassende voorspong voor het derde. Ondanks forse druk van NWC net voor rust bleef die 1-0 stand de ruststand. Na rust een feller NWC, met meer druk op de bal en snellere korte combinaties. Dat resulteerde in een fraai doelpunt van de links back van NWC, die wist te scoren met een vlammend schot in de lange hoek. Snel daarna scoorde NWC de 1-2 echter dat doelpunt werd afgekeurd wegens (in de ogen van NWC onterecht) buitenspel. Het was DFO ’20 dat weer op voorspong kwam door een cadeautje van de gasten. Een doeltrap werd in de voeten van Milan Muysers geschoten en die bedacht zich niet en scoorde de 2-1. Helaas werd de tot dan toe vriendschappelijke wedstrijd iets onvriendelijker. Het was NWC dat uit een ongelukkige handbal binnen de 16 meter van DFO ’20 een penalty kreeg die werd benut, ondanks dat Dennis dicht bij een redding was. Daarna ging slimme Niels binnen de 16 meter van NWC het duel slim aan met twee verdedigers waarbij hij gehaakt werd. Penalty DFO. Ook nu was het Niels zelf die toegekende penalty wist om te zetten in een doelpunt 3-2. Ondanks fel aandringen van NWC en een onterechte hoekschop voor NWC (foutje van de scheids) werd er niet meer gescoord en wist het 3e de drie punten in Kelpen te houden.