Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitslagen 6 maart

9 maart 2022 21:15

Dat was wel een beetje de verwachting dat na Vastelaovendj veel wedstrijden afgelast zouden worden als gevolg van Corona besmettingen. En dat was dus ook zo. Nu maar hopen dat daarmee iedereen ondertussen Corona heeft gehad en dat vanaf nu de wedstrijden gewoon doorgang kunnen vinden. Gewoon is natuurlijk een raar woord in deze tijd waarin de wereld in brand lijkt te staan door de aanval van Rusland op Oekraïne. De twee DFO ’20 wedstrijden die wel doorgang vonden, konden gespeeld worden onder een strakblauwe hemel en een stralend zonnetje. En beide wedstrijden werden gewonnen.

Nu is dat voor het 3e ondertussen geen verrassing meer. Die boekte in 2022 al de 4e overwinning op rij. Je zou bijna zeggen dat de deal or no deal afspraak met dit team voor extra vleugels heeft gezorgd. Beide doelstellingen zijn nu binnen handbereik. Een overwinning of nog drie doelpunten en de deal is binnen. Ook het 3e elftal had enkele Corona afmeldingen maar met hulp van enkele andere spelers kon de wedstrijd thuis tegen Merefeldia 4 worden gewonnen met 3-1. De mannen uit Nederweert bleken ondanks hun plek op de ranglijst (een na laatste) een verrassend sterke tegenstander te zijn. Het was Tim die de 1-0 op het scorebord wist te zetten waarna de al weken in goede vorm verkerende Niels de 2-0 scoorde. Merefeldia bracht met de aansluitingstreffer (2-1) de spanning terug in de wedstrijd. Het was uiteindelijk de kleinste man van het veld, Jur die een perfect afgemeten voorzet van Noud de 3-1 wist binnen te knikken. Om 11.00 uur mocht het 6e op Boshoven gaan proberen de wedstrijd tegen Fc Oda 3 te winnen, iets wat het 1e de afgelopen donderdag helaas niet was gelukt. Na een nerveus begin bracht Maurice de 0-1 op het scorebord maar de mannen van Boshoven wisten die achterstand snel weer ongedaan te maken 1-1. Na rust werd Fc Oda vastgezet op eigen helft en wisten Paul en Maurice de 1-3 op het bord te zetten. Een benutte penalty voor Oda bracht de spanning terug in de wedstrijd 2-3, maar in het laatste kwartier wist Rob de 2-4 te scoren en daarmee kon het 6e de 2e overwinning op rij vieren. Daarnaast geven de 4 gescoorde doelpunten ook hoop op het halen van de doelstelling van het aantal doelpunten. Kortom voor iedereen van DFO’20 een mooie zondag. En oh ja, beide wedstrijden gewonnen dus dit is de 3e openstaande Super Sunday kans. De administrateur is er maar druk mee om dat allemaal bij te houden. Dinsdag spelen de dames een doordeweekse wedstrijd thuis tegen Linne en donderdag speelt het 7e de wedstrijd van afgelopen zondag in en tegen Veritas. Niet verliezen is voor het 7e nodig om de Super Sunday kans van afgelopen weekeinde in stand te houden.

Afgelopen donderdag speelde het 1e elftal een inhaalwedstrijd tegen Fc Oda op het veld van de scheidsrechtersvereniging in Weert.  Het 1e had al last van enkele afwezigen en in de warming up bleek Jesse ook nog eens niet wedstrijd fit te zijn. Dus moest de staf de basisopstelling iets aanpassen. Na 20 minuten viel Rein Rietjens geblesseerd uit na een ongelukkige botsing met een tegenstander. Door deze wissel stond de organisatie heel even niet goed en daar wist Oda meteen van te profiteren (1-0). Nog voor rust viel de 2-0 doordat er te weinig druk werd gezet op de speler met de bal waardoor die vanaf 17 meter te eenvoudig op doel kon schieten. Na rust stond er een feller DFO op het veld en al heel snel scoorde Cas Janssen de 2-1. De duels werden nu energieker aangepakt. Kantelpunt van de wedstrijd was een aanval van DFO waarbij volledig onterecht door de assistentscheidsrechter van Fc Oda voor buitenspel werd gevlagd. Uit de daaropvolgende wedstrijd werd slordig uitverdedigen DFO ’20 fataal en wist Fc Oda de 3-1 te scoren. De wedstrijd was daarmee gespeeld en een counterend Fc Oda wist daarna nog twee te scoren (5-1). Een verdiende maar wel ietwat geflatteerde overwinning voor Oda.

Komende zondag staat er een regulier programma gepland met onder andere de thuiswedstrijd van het 1e tegen Fc Maasgouw en het ongeslagen 4e tegen SVC ‘2000.