Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitslagen 20 Maart

26 maart 2022 9:15

Een weekeinde zonder afgelastingen met slechts een verrassing.

Helaas wist het 5e thuis de wedstrijd tegen DESM 5 niet te winnen. Er werd verrassend met 2-4 verloren. Het 5e verliest daarmee dure punten in de race voor het kampioenschap. Door een doelpunt van Maurice (afgeslagen corner) kwam het 5e wel nog op voorsprong. Maar het was DESM dat nog voor rust op gelijke hoogte wist te koen. DFO ’20 miste enkele kansen en DESM bleef vooral gevaarlijk op de counter. Na de rust deden twee persoonlijke fouten het 5e de das om. Met een 1-3 voorsprong kon DESM mooi op de counter blijven spelen en dat resulteerde zelfs in de 1-4. Met een mooie solo van Joost op wilskracht wist hij wel nog de 2-4 te scoren. Het ontbrak het 5e deze zondag aan heg vernuft om openingen en kansen te creëren. Zou een zware zaterdagavond daar iets mee te maken hebben gehad? Het verlies heeft er volgens mij wel flink in gehakt gezien het feit dat er nog wedstrijdverslag is gepubliceerd op de facebookpagina van de potige jongens.

Het 3e liep thuis ook tegen DESM tegen het eerste verlies aan van 2022. Tegen DESM 3, een directe concurrent voor de 3e plek op de ranglijst werd met 1-3 verloren. Door een doelpunt van Enno kwam het 3e wel nog op voorsprong, maar het was DESM dat nog voor rust orde op zaken stelde (1-2). Een grote kans op de gelijkmaker net voor rust werd door DFO ’20 gemist. In de tweede helft was DESM beter en werden de enkele kansjes die DFO’20 kreeg niet benut. DESM scoorde wel nog 1-3 en naam daarmee terecht de drie punten mee naar de Moosdiek.

Gelukkig wisten de mannen van het tweede veteranen team wel te winnen tegen de mannen van de Moosdiek. Ze blijven het daarmee heel goed doen en nestelen ze zich weer aan kop van de ranglijst. De DFO doelpunten werden gemaakt door Patrick Gielen en Ralf Custers.

Ook de mannen van het 1e veteranen team wist hun wedstrijd thuis tegen sv Heythuysen met 2-0 te winnen. De doelpunten van DFO’20 werden gescoord door Maikel en Alex.

De mannen van het 4e bleven ook in hun 10e wedstrijd ongeslagen. Maar ook deze week moest er flink geknokt worden voor de punten. De bezoekers van Posterholt (Oranje Blauw ’15) kwamen met 0-1 op voorsprong. Pas in de tweede helft werd de gelijkmaker gescoord door Noud uit een penalty. Jeroen van de Kaolder wist de voorsprong binnen te schieten. Een doelpunt dat veel mensen niet in de gaten hadden omdat er een opstootje ontstond na natrappen van de spits van Oranje Blauw. Uiteindelijk was het Thom die de eindstand op 3-1 bepaalde.

De DFO ’20 dames speelde thuis tegen koploper Linne en wisten de huid duur te verkopen. Uiteindelijk bleek de inzet van onze dames niet voldoende voor een puntje. Bij de rust stonden de dames met 0-3 achter. Het was Kimberley die met de 3-1 de spanning weer een beetje terugbracht in de wedstrijd. Maar het was Linne dat met de 4-1 de wedstrijd definitief in het slot gooide ondanks het doelpunt van Ellen waarmee de 2-4 op het bord kwam.

De mannen van het 7e hadden een zware middag in en tegen koploper Herten 4 (SHH). Binnen 20 minuten wist Herten al 3 keer te scoren. Het mooiste doelpunt van de dag kwam op naam van Gijs die een vrije trap van 40 meter stijf in de linkerbovenhoek wist te schieten. Nog voor rust breidde SHH de voorsprong uit naar 5-1. Uiteindelijk werd de eindstand op 8-1 bepaald. Vermeldenswaard is nog dat het 7e deze zondag werd geholpen door drie jeugdspelers, waarvoor dank. En met het doelpunt van Gijs is het 7e nog 6 doelpunten verwijderd van de gemaakte deal afspraak van 30 doelpunten.

Het tweede speelde in Beegden tegen Hebes 2. In een wedstrijd waarin het 2e ongelukkig was in de afwerking werd uiteindelijk door beide teams niet gescoord.

De mannen van het 1e speelde na het gelijkspel afgelopen donderdag tegen Heythuysen voor de tweede opeenvolgende keer gelijk met 1-1, nu tegen Fc Roerdalen. Waar het 1e afgelopen donderdag een terechte voorsprong (mooi doelpunt van Jesse) uit handen gaf door een ongelukkig tegendoelpunt was het nu DFO ’20 dat een achterstand van 1-0 ongedaan wist te maken door een doelpunt van Cas. Komend weekeinde is de wedstrijd van zondag middag verplaatst naar zaterdagmiddag in Roggel.