Facebook Toestaan Niet toestaan

uitslagen 27 maart

29 maart 2022 21:30

Dit weekeinde begon op vrijdagavond met de thuiswedstrijden van onze veterinnen. Het eerste elftal van Wilhelmina ’08, dat ons kunstgrasveld had gehuurd voor een training, keek haar ogen uit bij zoveel vrouwen op en rond het voetbalveld.

Het fanatisme van onze senioren dames is nog altijd erg groot. Van de 4 wedstrijden die elk team deze avond speelt werden er twee verloren, een gewonnen en een gelijkgespeeld. Maar na afloop klonk er nog maar een kreet: “Waar is dat feestje, hier is dat feestje.” En zo werd het nog een erg gezellige avond tot in de kleine uurtjes.

Op zaterdag speelde ons eerste elftal de wedstrijd tegen Roggel 1. Na twee gelijke spelen werd het weer eens tijd voor de 3 punten. Dit ook met het oog op de afgesproken doelstelling van het linkerrijtje (bovenste 7). Roggel is een ploeg die net als DFO moeilijk tot scoren komt. Trainer Karidi had voor deze zondag maar liefst 4 O19 spelers meegenomen waarvan Bjorn in de basis mocht starten. Op een hobbelig veld was DFO de eerste helft de betere ploeg zonder echt gevaarlijk te worden. De scheidsrechter liet mannelijk voetbal toe, wat in de tweede helft tot enkele te forse overtredingen leidde. Door een in mijn ogen terechte penalty kon Twan de 0-1 voor DFO scoren. Het spel aan Roggel zijde werd ruwer, maar DFO liet zich daar gelukkig niet in meeslepen. Een mooie actie en voorzet van Cas kon Bjorn helaas net niet tot een doelpunt promoveren. Ondanks de fysieke strijd schroomde de trainer niet om de resterende 3 O19 spelers nog in te brengen. En Milan, Jarno en Thys wisten zich goed staande te houden. Na eerst een gele kaart te hebben gekregen voor commentaar op de leiding kreeg een speler van Roggel zijn 2e gele kaart en mocht dus vertrekken. De gemoederen liepen daardoor nog hoger op. Na het laatste fluitsignaal waren het de spelers van DFO die de uiteindelijk terechte overwinning mochten vieren.

Op zondagmorgen trad het 3e thuis aan tegen koploper MMC Weert 4. Waar in de uitwedstrijd het 3e ongelukkig de wedstrijd verloor met 1-0 was het ook nu een gelijk opgaande wedstrijd. De wedstrijd eindigede in een 2-2 gelijkspel en daarmee boekte het 3e haar eerste maar wel een knap gelijkspel in deze competitie. De in de eerste minuten opgelopen achterstand werd door Mike Benders weggepoetst in de 35e minuut (1-1). Vers uit de kleedlokalen was het Tom die de 2-1 voorsprong binnenschoot. Helaas wist ook nu MMC in de laatste minuten te scoren en bracht daarmee de 2-2 eindstand op de borden. Bram mocht 10 minuten extra rust nemen na een gele kaart.

Het eerste veteranen team had de uitwedstrijd tegen Leeuwen op het programma staan. Net als tegenstander Heythuysen van vorige week een directe concurrent voor de 4e plaats in de eindrangschikking. De mannen van DFO ’20 wisten met een zwaarbevochten 2-3 overwinning de 3 punten mee naar huis te nemen en nemen daarmee een belangrijk voorschot op de 4e plaats in de eindstand waarmee men zou voldoen aan de afgesproken doelstelling. Een beter DFO ’20 kwam op voorsprong door een doelpunt van Zef. Na de gelijkmaker van Sc Leeuwen was het Jeroen B. die de 1-2 maakte. De grensrechter van Leeuwen maakte er een beetje een potje van door zoveel mogelijk aanvallen van DFO voor buitenspel af te vlaggen, terecht of niet. Het deerde Steef niet die de 1-3 maakte. Leeuwen kwam nog wel terug tot 2-3 maar daar bleef het bij.

Het 6e mocht thuis aantreden tegen de gasten uit Stramproy, Brevendia 4. Met een knappe 3-0 overwinning wist het 6e de 4e overwinning op rij te boeken en dus werd de weg omhoog verder ingezet. Door ziekte van keeper Stefan werd op allerlaatste moment een beroep gedaan op Joost en Sander voor de plek onder de lat. En beiden kweten zich goed van hun taak door de nul te houden, uiteraard geholpen door de verdedigers voor hen. De doelpunten kwamen op naam van Rick (1-0) en Rob (2-0 en 3-0).

Het tweede speelde de uitwedstrijd in en tegen Swalmen 2. Op papier een gemakkelijke tegenstander, maar ja op papier dat schrijf ik ook vaak over het 4e en dan blijkt het in de praktijk toch vaak lastig te zijn. Maar daar was deze zondagmiddag geen sprake van, want daarvoor speelde Swalmen te mager. Door doelpunten van Bart en Stef (2x) ging het 2e rusten met een comfortabele 0-3 voorsprong. Na rust wist Stef er nog twee binnen te prikken en zo werd er ruim met 0-5 gewonnen.

De dames van DFO ’20 mochten pas om 14.00 uur aantreden op de Moosdiek tegen de dames van DESM waar thuis nog met 1-5 van werd verloren. De wedstrijd eindigde met een dubbel gevoel. Er werd helaas met 1-3 verloren, maar door dat ene doelpunt werd wel de doelstelling van minimaal 25 doelpunten in het seizoen gerealiseerd. En het was Senna Keulen die zich de maakster van dit 25e doelpunt mag noemen.

De wedstrijd DFO ’20 5 – RKSVN 5 werd afgelast (Neer kreeg niet voldoende spelers bij elkaar) net als de wedstrijd DFO ’20 7 – SVH ’39 4 die op verzoek van Herkenbosch werd verplaatst naar komende woensdag 30 maart.