Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitslagen 29 mei

1 juni 2022 21:00

Met de laatste thuiswedstrijd van ons eerste elftal vierden we ook de seizoensafsluiting. Naast de aandacht voor de sportieve prestaties bedankte we ook de vele vrijwilligers in onze club. En tegelijkertijd vond de sponsormiddag plaats. De vele aanwezigen, het eten (Fiesta Grill) en de muziek zorgde voor een hele gezellige sfeer op sportpark ’t Ven.

Daar zag het in het begin van de dag echter niet naar uit. Het 35+2 elftal moest de winst en daarmee ook de titel aan Roggel 35+1 laten met een duidelijke 5-0 nederlaag. Met alle wedstrijden gespeeld is dit team op een mooie 3e plaats geëindigd.

Het 5e mocht al vroeg op bezoek bij DESM 5. Of het aan het late tijdstip van zaterdagnacht lag of aan het vroege tijdstip van de zondagmorgen of aan allebei, het was in ieder geval niet goed deze zondagmorgen wat het vijfde liet zien. De Moosdieëk wist relatief eenvoudig deze wedstrijd met 3-0 te winnen. Door dit verlies wordt dit team met nog twee wedstrijden te spelen definitief (eventueel gedeeld) 3e in hun klasse.

Het 3e elftal mocht naar Nederweert om daar te spelen tegen Merefeldia 4. Met hulp van diverse talentvolle spelers van het 7e werd er niet onverdienstelijk met 2-2 gelijk gespeeld. Bij een overwinning in de laatste wedstrijd (komende woensdag) eindigt het 3e op een gedeelde 6e plaats. Bij elk ander resultaat eindigen ze als 8ste in hun klasse.

Het 2e elftal kon kampioen worden door in Herkenbosch van SVH’39 2 te winnen. Daar zag het in de eerste helft echter niet naar uit. Gezapig spel van beide kanten in een te laag tempo leverde weinig doelgevaar op aan beide kanten. De kleine mogelijkheden die er waren, waren dan wel voor DFO’20 maar de passie en beleving ontbrak een beetje. Dat kan natuurlijk door de wedstrijdspanning zijn gekomen. De tweede helft kwam er iets meer beleving en strijd in het spel. Met een duidelijker veldbezetting werden er meer kansen gecreëerd, maar de keeper van SVH’39 wist zijn doel schoon te houden. Totdat na een lange bal van keeper Bernie, spits Valentine zijn duel wist te winnen en Bart Wanten de bal kon oppikken en alleen op de doelman van SVH’39 kon afgegaan. Bart faalde niet en scoorde de 1-0. Kat in het bakkie zou je denken. Maar doordat diverse kansen niet werden benut bleef SVH’39 in de wedstrijd. Een gemakkelijk gegeven vrije trap werd nu door SVH ’39 wel goed ingeschoten. Bernie wist de bal nog wel te pareren maar de linksbuiten van SVH’39 was als eerste bij de terugkomende bal en wist te scoren (1-1). Omdat een gelijkspel niet voldoende was voor het kampioenschap ging het 2e in de resterende vijf minuten vol op de aanval spelen met alle risico’s van dien. Een doelpunt van Joost werd door de scheidsrechter (onterecht) afgekeurd en uit de daaropvolgende counter scoorde SVH’39 zelfs de 2-1. Een onnodig verlies voor het 2e en daarmee uitstel van het kampioensfeest.

Ook het 4e elftal moest tegen Maasgouw 3 winnen om de titelkansen in eigen hand te houden. Maar net als in de thuiswedstrijd was het Maasgouw dat aan het langste eind trok met een nipte 2-1 overwinning. Door dit verlies heeft het 4e de titelkansen niet meer in eigen hand. Als Leeuwen haar laatste twee wedstrijden weet te winnen zijn zij kampioen. En alleen bij puntverlies van Leeuwen kan het 4e nog kampioen worden.

Het 6e speelde haar laatste wedstrijd ook tegen DESM te weten het 4e. Ook hier was de tegenstander deze zondag sterker en wist met 4-2 te winnen. Het 6e eindigt daarmee op een gedeelde 8ste plaats.

Op dinsdag speelde onze dames hun laatste wedstrijd tegen Oranje Blauw ’15. Het werd 3-0 voor de dames van Posterholt en daarmee eindigt DFO’20 VR 1 op de 8ste plaats.

De laatste wedstrijd van de dag en de laatste kans op tenminste nog één overwinning deze zondag. Enkele flinke regen buien had het veld glad gemaakt maar ook snel. En het moet gezegd worden, onze mannen konden daar goed mee omgaan. Door doelpunten van (topscoorder) Scott en Tim was de ruststand 2-0. Na rust wist Fc Oda DFO’20 meer vast te zetten op eigen helft. Maar Dennis was deze zondag weer goed in vorm. Zo’n 20 minuten voor tijd scoorde Fc Oda de aansluitingstreffer en dat vergrootte de spanning. Maar gelukkig bleef het daarbij en wist het 1e elftal haar wedstrijd deze zondag wel te winnen. Met een overwinning volgende week tegen DES Swalmen kan de doelstelling linker rijtje zelfs nog gerealiseerd worden. Want afhankelijk van het resultaat van Horn zou een overwinning een gedeelde 6e of 7e plaats kunnen betekenen. En ja, het bleef daarna nog lang gezellig en onrustig in de kantine van DFO’20.