Speelronde 1

27 september 2021 20:45

We zijn gestart
En hopelijk voor een volledig seizoen.
Vrijdagavond mochten onze veterinnen aantreden in Deurne (!) voor hun eerste wedstrijden. En onze 30+ dames lieten meteen zien het voetballen nog niet verleerd te zijn.

Zondagmorgen 10.00 was het de beurt aan het derde elftal en ons 1e mannen 35+ elftal. De 35plussers hadden Fc Oda op bezoek en al snel was duidelijk dat dit een heel goed voetballend team was. De ruststand van 0-1 bood nog mogelijkheden maar ook in de tweede helft waren de gasten uit Boshoven het betere team. De 0-4 nederlaag was terecht en zeker niet geflatteerd.

Het derde elftal had bezoekers uit Brabant, te weten Someren Heide. Een vroege achterstand werd snel teniet gedaan en omgezet in een mooie 4-2 overwinning.

Om 10.30 mochten het 4e elftal van start in Roermond/Maasniel tegen het 4e van SVC’2000. Na de mooie bekeroverwinning doordeweeks tegen Merefeldia bleek ook in deze wedstrijd de offensieve kracht van dit team, met een mooie 1-6 overwinning als resultaat.

Het 7e elftal mocht om 10.30 starten op ’t Ven tegen het 4e elftal van Hebes. Helaas bleken ook hier de gasten de bovenliggende partij en namen zij de punten mee naar huis (1-5).

De dames van DFO ’20 hadden hun aftrap om 11.00 uur in en tegen Helden. Na een mooie wedstrijd was het Helden dat met 3-1 aan het langste eind trok.

Het 6e mocht om 12.00 uur aantreden in Swartbroek tegen het 2e elftal. Na een mooie pot heeft het 6e toch het onderspit moeten delven. In de eerste helft ging het nog gelijk op maar in de tweede helft bleek het 2e van Swartbroek toch een maatje te groot. Na de 1-0 (penalty) had het 6e in de laatste minuten van de wedstrijd nog kans op een gelijkspel (ook via een penalty). Maar helaas voor de mannen van het 6e pakte de keeper van RKSVV deze strafschop en kon de Swartbroek terecht de drie punten in huis houden.

Vervolgens startte om 13.00 uur het vijfde thuis de competitie tegen het 3e van RKVB. Baexem was duidelijk een maatje te groot en mocht met een 2-6 overwinning huiswaarts keren.

De wedstrijd van het 2e elftal ging niet door omdat het 5e van Venlosche Boys zich uit de competitie heeft teruggetrokken. Het tweede speelt daarom komende zondag pas haar eerste wedstrijd thuis tegen Heythuysen.

En last but not least stond het 1e elftal om 14.28 in Laar voor de aftrap klaar, tegen een sterke tegenstander, door velen als kampioenskandidaat gezien. Laar speelde goed en technisch verzorgd voetbal met veel individuele kwaliteiten. Maar uiteindelijk vielen de doelpunten in de eerste helft gelukkig (1-0) of te gemakkelijk (2-0, vrije doortocht van een opkomende speler). Na de rust boden onze mannen meer tegenstand en scoorde Cas Jansen een fantastische aansluitingstreffer (een hakbal uit de lucht achter het standbeen om!). Hoop doet leven maar een hoge voorzet werd gemakkelijk in het doel gewerkt waardoor Laar op 3-1 kwam. DFO bleef knokken en een hoge voorzet die op de lat eindigde kon door Cas helaas niet in het doel worden gekopt. In de 83e en 84e werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door Laar waarbij ook aan de 4-1 een fout van DFO ten grondslag lag. De 5-1 overwinning was wellicht ietwat geflatteerd maar wel dik verdiend voor een sterk optredend Laar.