Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Speelronde 2

7 oktober 2021 21:30

Zondagmorgen 9.45 speelde ons 2e veteranenteam haar eerste competitiewedstrijd tegen de gasten uit Meijel. In een gelijk opgaande sportieve wedstrijd wisten onze mannen met een 3-1 overwinning de punten in eigen huis te houden.

Een kwartiertje later was het de beurt aan de dames op het hoofdveld. Het klinkt wellicht raar maar ondanks de 1-5 nederlaag tegen de dames van DESM was het de beste wedstrijd van onze dames tot nu toe. Juist dat feit biedt vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Om 10.30 uur werd er gefloten in Horn voor de wedstijd Horn 3 tegen DFO ’20 7. Een wedstrijd om snel te vergeten. Een 6-0 achterstand in de rust werd binnen 5 minuten in de tweede helft al uitgebreid naar een 9-0 achterstand en een 15-1 eindstand,. Horn was niet één maar meerdere maten te groot. De eer van DFO ’20 werd nog een beetje gered door de treffer van Leon Mennen.

Ook om 10.30 uur startte de wedstrijd DFO ’20 6 tegen RKSVO 5. De scheidsrechter van dienst vroeg zich na de wedstrijd af wat er nog meer nodig was voor het 6e om te scoren. Diverse 100% kansen werden om zeep geholpen en ja, dan kan je niet winnen. Het was dan ook Ospel dat met een 0-2 overwinning tevreden kon terugkijken op deze wedstrijd.

11.00 uur start van de 4e thuiswedstrijd op het kunstgrasveld. Daar traden de mannen van het 4e aan tegen de technisch vaardige mannen van het 2e van Wilhelmina ’08. Coach Bours was zeer te spreken over zijn team: “Ze deden precies wat ze moeste doen tegen zo’n tegenstander op zo’n veld.” De 7-1 overwinning was een mooie start (of vervolg) op de kermisstemming in dit team.

Het derde ging met de overwinning van vorige week vol goede moed naar Meijel. In een gelijk opgaande wedstrijd was een gelijkspel verdiend geweest. Maar je krijgt niet altijd wat je verdiend. Het werd een nipte 1-0 nederlaag in een te harde wedstijd als gevolg van het onvoldoende duidelijk optreden van de scheidsrechter van dienst.

Het weer werd er ondertussen niet beter op. Vandaar dat besloten werd de wedstrijd van het 2e elftal niet te spelen op het hoofdveld. Het 2e trad aan tegen het 2e van Heythuysen. Het veld was ondanks de regen goed bespeelbaar maar wel glad. Een intikkertje van spits Stef bepaalde de ruststand (1-0). De tweede helft was rommelig met veel lange ballen. De conditie gaf wellicht de doorslag want in het laatste kwartier werd nog 3 keer gescoord, waarvan twee mooi afstandsschoten. Condé was met zijn twee doelpunten speler van de dag. De 4-0 was wellicht iets geflatteerd maar daar maalde niemand om.

Het hoofdgerecht van de dag stond om 14.30 uur gepland. Tegenstander van het eerste was Roggel dat de eerste wedstrijd met duidelijke cijfers had gewonnen van Horn. In een mooie entourage kwamen de mannen en het trotse spelertje van de week, Lianne Peeters, het veld op. In een goede eerste helft wisten onze mannen een vroege achterstand om te zetten in een 2-1 ruststand door een mooi doelpunt van Scott Bours en een frommel goal van Noud Nijskens. In een mindere 2e helft leek de eerste overwinning DFO ’20 door de vingers te glippen, door een eigen doelpunt van Rick van Logtestijn. Echter een kwartier voor tijd werd een lange bal door Scott op waarde geschat. Op snelheid wist hij zijn tegenstander te kloppen en vanaf rand zestien overtuigend met links te scoren. 5 minuten voor het einde had Jesse Tunissen vanaf 11 meter aan alle onzekerheid een einde kunnen maken maar de keeper van Roggel wist de inzet van Jesse te keren. Het bleef gelukkig 3-2 zodat de eerste overwinning een feit was. Volgende week wacht Horn en laten we hopen dat het eerste dan twee goede helften weet te spelen.