Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitslagen 13 februari

18 februari 2022 23:15

Zondag 13 februari was bijna weer een normaal voetbalweekeinde. Het 1e elftal en de dames hadden geen wedstrijd maar voor de overige teams stond er een wedstrijd ingepland. Vanwege diverse Corona gevallen in alle teams werd de wedstrijd van het 7e elftal door DFO afgelast. Helaas werd op zaterdag ook de wedstrijd van het 6e door de tegenstander afgelast. Dus er resteerde uiteindelijk nog 6 wedstrijden, waarvan 3 uit en 3 thuis.

. Het eerste veteranen team mocht als eerste aantreden om 9.30 uur in en tegen Boekoel. Ondanks dit vroege tijdstip waren de mannen toch goed wakker. Door doelpunten van Michael en Steef werd de ruststand op 0-2 bepaald. In de tweede helft was het Boekoel dat de 1-2 scoorde maar verder lieten de mannen van DFO het niet komen.

Een kwartiertje later startte het 2e DFO veteranen team in Kelpen tegen het 2e veteranen team van Ospel. In een zeer attractieve en doelpuntrijke wedstrijd (scoreverloop 1-0. 1-1, 2-1, 2-2, 2-3, 3-3, 4-3) wisten de vets van DFO ook in hun 6e wedstrijd ongeslagen te blijven. Wel wist RKSVO drie keer te scoren waardoor het aantal tegendoelpunt fors steeg van 1 naar 4!). De doelpunten van DFO werden gescoord door Roy (2x), Ralf en Paul. Door het verrassende verlies van SVVH staat DFO 35+ 2 nu op de eerste plaats en zullen ze de gejaagde ploeg blijven.

Een half uurtje eerder dan normaal stond de wedstrijd van het 4e gepland, zodat zowel het 4e als het 2e op het kunstgras konden spelen. Tegenstander Fc Roerdalen mocht niet onderschat worden en dat bleek in de eerste deel van de wedstrijd ook. Uiteindelijk was het Noud die de wedstrijd openbrak en ook weer in het slot gooide door een hattrick te scoren. Ook Cas wist het een keer netje te vinden net als Fc Roerdalen. Eindstand 4-1, koploper en nog zonder puntverlies. Niet vreemd dan ook dat de spelers van het 4e het contract met de technische staf weer met een jaar hebben verlengd. Men is wel nog op zoek naar een vaste (en betere) vlagger. Dus als er mensen zijn die elke zondag een leuke voetbalpot willen volgen langs de lijn, meld je dan bij de staf van het 4e DFO ’20.

Om 12.00 uur was het de beurt aan het 3e elftal voor hun wedstrijd tegen het 2e van Eindse Boys in d’Inj. De verwachtingen vooraf waren niet hoog maar tegen al die verwachtingen wist het 3e een knappe overwinning te boeken (0-2) voor de 2e week op rij. Speler/leider Frank gaf het goede voorbeeld door ver in de tweede helft de 0-1 te scoren waarna Niels 10 minuten voor tijd de bevrijdende 0-2 maakte.

Het 2e elftal trad aan tegen het 2e van Fc Maasgouw. Voor het 2e geldt dat in hun klasse alle teams zeer aan elkaar gewaagd zijn. Er moet dus hard gewerkt worden voor de punten. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Luuk scoorde een lucky goal door een bal vanaf de middenlijn over de keeper in het doel te werken. Naar eigen zeggen was het gewoon een verdedigende actie (ruimen) die in dit geval wel heel erg mooi uitpakte. In een goede eerste helft waarin weinig werd weggegeven was het Bart Wanten die een mooi actie doeltreffend wist af te ronden. Met de bal aan de voet sneed Bart vanaf links naar binnen en wist vanaf de zestienmeter via een schot in de korte hoek te scoren. Deze ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand en dat had vaste supporter Piet al snel gezien. Halverwege de tweede helft ging Piet naar huis met de profetische woorden “Hie verangerdj toch niks mieër aan de standj.” En dat was ook zo. Een knappe en verdiende overwinning houdt het 2e in de top van de ranglijst.

Alle teams gewonnen, een super Sunday lag in het verschiet, mits het 5e niet zou verliezen in en tegen het 1e van SVVH. Het veld in Heibloem lag er niet super bij en of dat het excuus was of de scheidsrechter van dienst (die twee discutabele penalty’s gaf) de ruststand was 3-0! Maar het 5e had gewoon ook moeite tegen de fysiek sterke tegenstander en speelde in de 1e helft niet hun beste spel. Door weer een penalty (nu voor DFO) scoorde Maurice de 3-1 en het was Bram die met een mooi afstandsschot de aansluitingstreffer scoorde (3-2). De wil om de gelijkmaker te scoren kwam het spel niet ten goede. Te gehaast werd te vaak de lange bal gehanteerd, zonder resultaat. Sterker nog het was SVVH dat de 4-2 scoorde. Geen Super Sunday en het 5e zakt een plaatsje op de ranglijs (van 2 naar 3).