Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

uitslagen 24 februari

2 maart 2022 17:30

Omdat het 1e elftal in een klasse met 14 teams speelt stond er voor Vastelaovendj zunjig een wedstrijd tegen DES Swalmen ingepland. Deze wedstrijd werd naar voren gehaald en dus mochten de teams op donderdagavond aan de bak. Ook op deze doordeweekse avond haalde de weergoden weer alles uit de kast. Wind, regen, sneeuw en hagel gedurende de wedstrijd maakte het voor de spelers maar zeker ook voor het publiek zwaar. Dat weerbeeld maakte het voor het publiek van onze gasten ook niet aantrekkelijk om af te reizen naar Kelpen en dus noteerde we deze avond nul betalende entrees. In zo’n situatie is het wel luxe dat we de beschikking hebben van een kunstgrasveld waardoor je en op een goed veld kunt spelen en tegelijkertijd het gras hoofdveld kunt ontzien.

DFO ’20 begon de wedstrijd met de wind in de rug waardoor Swalmen regelmatig op eigen helft vastgezet kon worden. Na ongeveer 15 minuten werd de druk op het doel van Swalmen erg groot en dat resulteerde in een kort tijdsbestek in diverse kansen. Met kunst en vliegwerk wisten de verdedigers van Swalmen een doelpunt te verijdelen. Maar na een klein half uur was het dan toch raak. Scott sneed van links naar binnen en wist met een hard geplaatst schot in de lange hoek te scoren. Daarna bleef DFO de gevaarlijkste ploeg met enkele afstandsschoten die helaas doel miste. De gelijkmaker van Swalmen viel letterlijk uit de lucht. En hoge voorzet van rechts dreigde over Dennis in het doel te vallen., maar gelukkig wist Dennis de bal nog net te keren. De terugvallende bal viel echter voor de voeten van een Swalmen aanvaller die geen moeite had met het scoren van de gelijkmaker. Nog voor rust wist DFO echter orde op zaken te stellen. Een mooie voorzet van rechts werd door Tim met een volley vanaf links in de lange hoek geplaatst. Na rust was het Swalmen dat de wind in de rug had en daardoor DFO meer druk wist te zetten. Swalmen hanteerde veel de lange bal. De passing was echter onzuiver en ook de wind zorgde ervoor dat veel van die ballen achter de achterlijn belandde. Toch zorgde de stand ervoor dat het spannend bleef. Een kwartier voor tijd wist DFO de wedstrijd te beslissen. Een onderschepping door Rick werd gevolg door een diepe bal op Scott die vanaf rechts gebruik makend van zijn snelheid alleen op de keeper af kon gaan. In plaats van zelf op doel te schieten gaf Scott met een mooie breedtepass de goed ingevallen Dave van de Port een niet te missen kans die hij dus ook niet miste (3-1). Net voor tijd was het de debuterende Thijs Heynen die (de ook ingevallen) Nick van Roy vrij voor de keeper wist te zetten. Maar helaas wist Nick niet te scoren en kort daarna besloot de goed fluitende scheidsrechter de wedstrijd. Met 3 belangrijke punten en een plaatsje hoger op de ranglijst (6e) kunnen de spelers zich in het Vastelaovendj gedruis begeven. Benieuwd wat we daar komende donderdag op het veld in Boshoven tegen Fc Oda van terug zullen zien. En met de overwinning tegen Swalmen wordt ook de 2e Super Sunday kans in het leven gehouden. Als het 2e en de 35+ 2 op zondag 8 mei hun wedstrijd niet verliezen kunnen we op donderdag 12 mei de eerste Super Sunday vieren. En we hebben nog een 2e Super Sunday kans op zondag 5 juni als het 2e de inhaalwedstrijd tegen Linne niet verliest.