Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitslagen 3 april

5 april 2022 20:15

Dit weekeind verslag beginnen we met de kraker Leeuwen 2 – DFO ’20 4. Het 4e dat nog alles gewonnen had tegen nummer twee Leeuwen 2. Geen gemakkelijke wedstrijd, zeker niet omdat het 4e al weken minder in vorm is en de tegenstaanders gebrand zijn om te winnen van de nog ongeslagen koploper.

Deze week was de scheidsrechter in Leeuwen letterlijk en figuurlijk de 12e man voor de thuisploeg. Diverse dubieuze beslissingen, allen in het voordeel van Leeuwen maakte dat het 4e niet of nauwelijks in de wedstrijd kwam. Naast het fluiten van de scheidsrechter had dat ook te maken met het feit dat Leeuwen een goede ploeg is en dat het sterrenensemble een slechte wedstrijd speelde. Na een 1-0 ruststand werd de wedstrijd met 3-0 verloren en daarmee was dit ook de eerste wedstrijd in 6 jaar dat het 4e niet wist te scoren. Maar niet getreurd, het 4e staat nog steeds ruim aan kop en ligt nog steeds op koers voor een kampioenschap.

Ongeslagen is wel nog het tweede veteranenteam. Alhoewel het afgelopen zondag ook niet veel gescheeld had of zij hadden ook de eerste nederlaag geleden. Fc Oda 35+2 was te gast en die verkochten hun huid duur. Onze mannen wisten tot drie keer toe (drie keer Ralf Custers die scoorde) een achterstand goed te maken. Van 0-1 naar 1-1, van 1-2 naar 2-2 en van 2-3 naar 3-3. Je kan zeggen duur puntverlies met het oog op het kampioenschap, maar je kan ook zeggen al 8 wedstrijden ongeslagen. Ook dit team heeft alles nog in eigen hand, zeker omdat in de laatste 6 wedstrijden nog 2x tegen zowel de nummer 2 (SV Roggel) als tegen de nummer 3 (SVVH) gespeeld wordt.

Het eerste veteranenteam kon tegen kampioenskandidaat RKSVO uit Ospel geen potten breken. Het was een sterker Ospel dat met goed voetbal alle doelpunten scoorde deze zondag en zodoende een dikke overwinning mee naar huis nam. Eindstand 1-5.

Het 5e mocht aantreden in en tegen Leveroy 2. Het enige positieve aan de eerste helft was het lekkere zonnetje. In de 2e helft liet Maurice zien toch liever in het veld dan naast het veld te staan door al snel de 0-1 en 0-2 te scoren. Met een vlammend schot bracht Mark kort daarna de 0-3 eindstand op het scorebord. Daarmee blijven de mannen meedoen in de top 3 en met de wedstrijden tegen RKVB (koploper) en RKMSV (nummer 2) op het programma is alles nog mogelijk.

Voor het 7e stond de wedstrijd tegen kampioenskandidaat Hebes 4 op het programma op het prachtige sportcomplex in Beegden. Afgelopen woensdag werd in een doelpuntrijke inhaalwedstrijd nog gelijkgespeeld (4-4) tegen laagvlieger SVH ’39 (doelpunten van Max, Sil, Ivo en Maurice). Deze zondag had het 7e vanwege vele afwezigen en blessures diverse gastspelers. Het was Gijs die met een mooie vrije trap de 0-1 op het scorebord bracht. En net voor rust wist Nick de 0-2 te scoren. Na de rust bracht Hebes meer stootkracht in het veld en daarmee werd de achterstand tenietgedaan (51e, 70e, 79e en 84e minuut 1-2, 2-2, 3-2, 4-2). In de 89e minuut maakte Pascal nog wel de 4-3 maar er was helaas geen tijd meer voor de gelijkmaker. Met de 7 doelpunten in de laatste twee wedstrijden heeft ook het 7e een van de Deal doelstellingen (30 keer of meer scoren) gerealiseerd. Dus het was toch nog een beetje feest in Beegden.

Om 14.30 uur stond de laatste wedstrijd van dit weekeinde op het programma DFO ’20 tegen laagvlieger Bieslo uit Beesel. Aangezien net als vorige week zaterdag tegen Roggel, beide ploegen moeilijk tot scoren komen werd het een wedstrijd met weinig doelgevaar. Dat had anders kunnen uitpakken als de keeper van Bieslo na 8 minuten de goede kopbal van Tim uit een voorzet niet uit zijn doel wist te ranselen. Ongelukkig verdedigen (slordig balverlies gevolgd door een te korte terugspeelbal) gaf Bieslo de mogelijkheid de 0-1 te scoren. De aanvaller omspeelde nog wel de keeper maar het was Twan die het schot op doel wist af te weren. De tweede helft was niet veel beter dan de eerste maar wat wel bleef was de inzet. Ook nu waren er enkele kansjes maar ook nu bleven doelpunten uit. Tot in de 78e minuut Twan een vrije trap mocht nemen aan de linkerkant van het strafschopgebied. Met zijn goede traptechniek werd de bal feilloos op het hoofd van de vrijstaande Tim gelegd die vallend de 1-0 wist binnen te koppen. Na nog 10 minuten billenknijpen en een invalbeurt van weer een O19 talent Pim (Thijs noemen we niet want die is ondertussen al een ervaren rot J) klonk het verlossende eindsignaal. Waar het doelpunten maken moeilijk verloopt staat het verdedigend wel steeds beter. Met 4 doelpunten voor en slechts twee doelpunten tegen in de laatste vier wedstrijden heeft ook het eerste elftal een mooie reeks neergezet (1-1, 1-1, 0-1 winst, 1-0 winst) dat heeft geresulteerd in 8 punten. Volgende week wacht DESM die afgelopen zondag met 0-8 wisten te winnen van EMS.

Dit weekeinde waren het 2e, 3e en de dames vrij en werd de wedstrijd van het 6e tegen DESM afgelast door DESM. En voor ik het vergeet, mensen die liever niet dit uitgebreide verslag willen lezen maar in een oogopslag de uitslagen willen zien, kijk eens op onze website bij uitslagen. Dan krijg je meteen ook de uitslagen van alle jeugdwedstrijden te zien.