Facebook Toestaan Niet toestaan

uitslagen 10 april

20 april 2022 21:00

Palmzondag maar het zag er heel lag naar uit dat geen enkel DFO ’20 team dit weekeinde wist te winnen.

Maar het was het 5e dat haar thuiswedstrijd tegen Heythuysen 4 met 4-1 wist te winnen. Daar zag het in het begin niet naar uit want binnen 10 minuten stond Heytse al met 0-1 voor en moest het 5e in de achtervolging. Maar daarna startte de Tom en Quincy show. Na de gelijkmaker van Quincy was het Tom die een strakke pass achter het standbeen om tot doelpunt promoveerde. Vervolgens bracht Quincy nog voor rust door een assist van Tom de 3-1 ruststand op het bord. Na de rust kwam het 5e niet echt meer in de problemen en was het nogmaals Tom die een goede actie van Maurice wist af te ronden (4-1).

Het 4e blijft heeft het momenteel moeilijk en is iets minder in vorm. Deze week stond de lastige uitwedstrijd tegen Reuver 4 op het programma. Het was “Ruiver” dat op voorsprong kwam. In de 2e helft wist Martijn de gelijkmaker binnen te schieten. Er waren nog kansen op de 1-2 maar een overwinning zou niet geheel terecht zijn geweest. Dus speelde het 4e voor de eerste keer gelijk deze competitie en verliest daarmee weer twee puntjes van haar voorsprong in de strijd om het kampioenschap.

In de ochtend stond de topper DFO ’20 35+2 tegen SVVH 35+1 op het programma. In een spannende wedstrijd leden onze mannen hun eerste nederlaag van het seizoen 2-1 (doelpunt Ralf). Komende paaszaterdag is de mogelijkheid om revanche te nemen aangezien dan de mannen uit Heibloem te gast.

Het 7e mocht thuis aantreden tegen Veritas 5. De eerste helft was slecht van DFO-zijde en Veritas kon gemakkelijk naar 0-4 uitlopen. Na de rust kon het 7e wat terugdoen maar verder dan 2-4 liet Veritas het niet komen (doelpunten van Max en Pascal).

Het 6e had een zware uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat MMC Weert op het programma staan. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin de mannen uit Weert het betere van het spel hadden. Maar de verdediging van DFO ’20 stond zoals gebruikelijk goed. Uiteindelijk wist MMC toch 2x te scoren en dus met 2-0 te winnen.

De laatste wedstrijd van dit weekeinde (het 2e, 3e en de dames waren afgelast en het 35+ 1 team had vrij) was DESM – DFO ’20 1. Het begin was voor een feller DESM en dat leidde al snel tot enkele kansen voor DESM. Een doelpunt werd afgekeurd (buitenspel) maar in de 8e minuut kwam DESM toch op voorsprong na een mooi doelpunt. Naarmate de 1e helft duurde kwamen onze mannen iets beter in hun spel, maar het bleef rommelig. In de tweede helft bleef DFO ’20 aandringen zonder echt gevaarlijk te worden. DESM bleef dreigend op de counter. Diep in de tweede helft kwam dan toch de kans op de gelijkmaker. Door een goede steekbal op Tim kon hij alleen richting het doel van de tegenstander. Een verdediger maakte net voor de 16 een overtreding die hem rood opleverde maar waardoor Tim niet kon scoren. Helaas werd ook niet de vrije trap gescoord. Even later wist de keeper van DESM een kopbal in de korte hoek, uit een goed genomen vrije trap, nog net uit zijn doel te ranselen. In de 92e minuut wist DESM uit een counter nog een keer te scoren en de drie punten daarmee op de Moesdieëk te houden. Paasmaandag komt het nog ongeslagen Laar op bezoek. Het moet raar lopen als Laar geen kampioen wordt. Maar wellicht lukt het DFO ’20 als eerste ploeg om Laar punten af handig te maken.