Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitslagen 24 april

27 april 2022 21:00

Gelukkig weer een vol programma. Op vrijdagavond mochten de veterinnen het bal openen. Helaas werd de eerste wedstrijd tegen Hebes, nipt met 0-1 verloren. Ook de daaropvolgende wedstrijd tegen SVC’2000 (de ploeg die nog alle wedstrijden had gewonnen) werd nipt met 0-2 verloren. De avond eindigde echter niet in mineur want tegen SHH werd gelijkgespeeld en van sc Leeuwen werd met 4-1 gewonnen.

Op zondag mochten de jongere dames van Dames 1 thuis aantreden tegen Helden. De ruststand was 0-1 maar daarmee was de wedstrijd nog niet gelopen. Het bleef lang spannend maar uiteindelijk was het Helden dat toch een verdiende overwinning boekte (0-3).

DFO’20 35+1 mocht op bezoek bij hekkensluiter MMC Weert. Een uitgelezen mogelijkheid om flink nog wat doelpunten te scoren voor de deal afspraak (nog 12 doelpunten te gaan). En die opdracht was deze zondag niet aan dovemans oren gericht. MMC Weert werd met 2-9 opgerold. Daarmee handhaaft het 35+ 1 team zich op de 4e plek (deal afspraak) of zijn er nog 3 doelpunten nodig in de resterende 5 wedstrijden. Toch was het MMC dat op voorsprong kwam maar door doelpunten van Jeroen B, Geert, Steef (3x), Maikel (2x), Buske en Alex werd die achterstand ongedaan gemaakt.

Het 6e had nog 2 doelpunten nodig maar had vooral de focus om de wedstrijd te winnen van tegenstander Fc Oda 3, aangezien die ploeg twee plekken lager op de ranglijst stond. Na een chaotisch beginfase kreeg het 6e de organisatie in de loop van de 1e helft op orde en wist Rob M. de 1-0 te scoren. Vlak voor rust deed Gijs wat hij bijna elke week doet, een afstandsschot binnen knallen (2-0). Wat Fc Oda na de rust ook probeerde, echt gevaarlijk werd men niet. Sterker nog, het was Paul die met een schot in het dak van doel de 3-0 op het bord bracht. Daarmee is zowel de deal doelstelling gerealiseerd en is ook de weddenschap met een trouwe supporter binnen. Groot feest in de kantine dus na afloop. Het 6e heeft nu twee weken vrij (prestatieverlof).

Het 7e mocht op bezoek bij Heythuysen 3 en hoopte op een kleine verrassing. Maar zover kwam het echter niet. Na 5 minuten was de wedstrijd namelijk al gelopen en stonden onze mannen met 3-0 achter. Bjorn wist in de 30e minuut nog wel de 3-1 te scoren maar het was Heythuysen dat in de 70e minuut met een mooie vrije trap de 4-1 eindstand op het bord bracht.

Het 4e had een thuiswedstrijd op de planning staan tegen het lastige Maasgouw. Na twee wedstrijden niet gewonnen te hebben was de drang om te winnen natuurlijk groot. En de wedstrijd werd ook voortvarend gestart. Met verzorgd voetbal werd de aanval gezocht. Een mooie dieptepass op Jordi werd door hem goed breed gelegd waardoor Thom de bal binnen konden glijden. De voorsprong was van korte duur. De centrale middenvelder van Maasgouw wist met een mooie actie, ruimte te creëren voor zichzelf en de bal met een boog over keeper Richard in de lange hoek te plaatsen. Het 4e kwam weer op voorsprong door een halve omhaal van Jordi uit een strakke corner. Kort daarna een aanval identiek aan de eerste goal van de dag. Nu werd de bal door Jordi breed gespeeld op Luuk. In de 16 meter, oog in oog met de keeper was het de keeper van Maasgouw die de bal van Luuk wist te pareren. En door een foute terugspeelbal van Thom profiteerde de spits van Maasgouw en werd het zelfs 2-2. Na de rust bleef het 4e verzorgd voetbal spelen, maar de kansen die er kwamen werd of niet benut of niet goed uitgespeeld. Het werd nog erger doordat Maasgouw door weer knullig verdedigen van DFO de 2-3 op het bord bracht. De voorsprong van het 4e op nummer twee Leeuwen is daarmee geslonken tot 1 punt!

Het 5e mocht op bezoek bij de nog ongeslagen koploper RKVB. In het eerste deel van de wedstrijd waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd en konden we aan beide kanten doelkansen zien die allen niet werden benut. RKVB was dichtbij de 1-0 maar de bal sprong via de binnenkant van de paal weer het veld in. Een mooie actie van Maurice werd onreglementair gestuit, maar tot verrassing van iedereen kreeg RKVB de vrije trap mee. Een schot van Frank had meer verdiend maar ook die bal miste uiteindelijk het doel. RKVB wist voor rust wel twee keer te scoren. Na de rust bleef het 5e erin geloven maar na de 3-0 van RKVB in de 65e minuut was de wedstrijd gelopen. Baexem liep uiteindelijk uit naar 5-0 en kan het kampioenschap daarmee niet meer ontgaan. RKMSV kan in theorie nog op gelijke hoogte komen. Volgende week speelt RKVB thuis tegen RKMSV en bij een gelijkspel is RKVB officieel kampioen.

Het 2e trad thuis aan tegen Linne. Qua verliespunten de ploeg na DFO’20 met de minste verliespunten (4 meer dan het 2e). Een wedstrijd om niet te verliezen dus. Helaas wordt de selectie juist in deze cruciale fase geteisterd door veel langdurige blessures. Er moest dan ook flink gepuzzeld worden met de opstelling. Voorstopper Bart en linksbuiten Bart mochten bij het 1e in de basis starten  en Nick, Luca (had anders ook in de basis bij het 1e gestaan) en Luuk waren afwezig vanwege blessures. Met (wat achteraf bleek man of the match) Vossen als linksback en nieuweling Valentine op de bank werd de wedstrijd gestart. In de eerste helft bleven kansen voor beide doelen uit. En ook in de 2e helft zag het er lang naar uit dat de wedstrijd zou eindigen zoals hij was gestart. Met invallers Jur en Noud (die beide nog met het 4e hadden gespeeld, waarvoor dank) werd in de slotfase de druk op Linne vergroot. Goed doorgaan van Jur zorgde ervoor dat de bal in de ploeg van DFO bleef en uit de aanval die volgde kwam Lars plotsklaps vrij voor de keeper te staan en wist hij de bal met een schuiver in het doel te plaatsen. Met nog maar een paar minuten te spelen stond dan toch de 1-0 op het bord en zo werden 3 hele belangrijke punten binnengehaald. Er zijn echter nog 7 wedstrijden te spelen in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. De kracht van het 2e tot nu toe is het geringe aantal tegendoelpunten. Als we de zeperd tegen Horn (2-7 verlies) buiten beschouwing laten dan heeft het 2e 5 doelpunten tegen gekregen in 10 wedstrijden. Als de verdediging zo solide blijft dan ligt er iets moois in het verschiet.

De laatste wedstrijd van de dag was DFO’20 1 tegen Fc Cranendonck (nummer 6 tegen nummer 5). In een gelijk opgaande eerst helft had Fc Cranendonck het betere van het spel en kon iets makkelijker combineren in en rond de 16 meter van DFO. Dit resulteerde echter niet direct tot doelrijpe kansen als dat wel zo was dan stond Dennis op zijn post. Een ongelukkige actie van Twan werd door de scheidsrechter zeer zwaar bestraft met een directe rode kaart en een penalty. Hij beoordeelde de situatie als hands met het ontnemen van een doelpunt of doelrijpe kans. Er was echter veel discussie of dat Twan de bal wel met de hand had gespeeld. De penalty werd door Dennis gestopt en dat gaf onze mannen extra energie. Na de rust werd één moment van onoplettendheid onze mannen uiteindelijk fataal. Slecht positiespel bracht de linksbuiten van Cranendonck in de gelegenheid een lage strakke voorzet te geven die door de invaller spits van Cranendonck fraai werd afgerond. Wat DFO verder ook probeerde gescoord werd er helaas niet meer (sowieso is score het manco van de laatste weken).