Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Uitslagen 8 mei

10 mei 2022 21:30

Deze zondag stond nog een Super Sunday kans op het spel. Daarvoor moesten het 2e elftal uit in Heythuysen en het 2e 35+ team uit in Meijel beide niet verliezen. En dat gebeurde niet, sterker nog beide teams wisten hun wedstrijden te winnen en daarmee een 2e Super Sunday binnen te spelen.

De mannen van het 2e 35+ team mochten aantreden in Meijel, de ploeg die op de ranglijst een plekje lager stond. De kracht van onze mannen is de gehele competitie al de sterke verdediging. En ook deze zondag werd de nul gehouden. En door twee doelpunten van Paul werden de drie punten mee naar huis genomen. En niet alleen dat, met deze overwinning is DFO’20 35+ 2 ook zeker van een top 3 klassering en daarmee is de doelstelling van dit seizoen gerealiseerd. Zit er dan nog meer in het vat? Dat kan. Met nog twee wedstrijden tegen Roggel op het programma is nog alles mogelijk.

Het 2e elftal had een lastige uitwedstrijd tegen Heythuysen 2. Uit een mooie aanval wist Joost DFO’20, uit een mooie voorzet van Valentine, een beetje tegen de verhouding op voorsprong te zetten. Kansen op een 2e doelpunt werden voor de rust niet benut. In de 2e helft kwam Heythuysen beter uit de kleedlokalen en wist een mooie en verdiende gelijkmaker te scoren. Daarna werd DFO’20 sterker en wist Wanten een schot van Dirk dat door de keeper niet goed werd verwerkt binnen te schieten. Heythuysen zette alles op alles en ging achterin 1:1 spelen. Meerdere kansen om de wedstrijd definitief te beslissen bleven onbenut tot dat Wanten enkele minuten voor tijd na een mooie actie de verlossende 1-3 binnenschoot. Daarmee behoudt het 2e elftal titelkansen en blijft het met nog 6 wedstrijden te spelen ook hier erg spannend.

Het 3e elftal mocht thuis aantreden tegen Brevendia, de tegenstander van vorige week. In een zeer vriendschappelijke en gelijk opgaande wedstrijd waren er weinig tot geen doelkansen voor beide doelen. In de 2e helft werd een zeldzame fout in de verdediging van DFO’20 door Brevendia vakkundig afgestraft. De mannen van 3e bleven vooral gevaarlijk in de 16 meter uit verre inworpen van Jelle. Uit een van deze inworpen werd uiteindelijk na een mooie doorkopbal aan de tweede paal door Paul gescoord. En het werd nog mooier toen uit een soortgelijke situatie, Maarten de afvallende bal vanaf de 16 meter beheerst binnen schoot en daarmee zijn eerdere fout meer dan goed maakte. Brevendia gaf meer ruimte weg en bijna scoorde Joost met een mooie actie de 3-1. De keeper van Rooj wist echter fraai te redden. Uit de daaropvolgende aanval wist Brevendia de gelijkmaker en tevens de eindstand te scoren (2-2).

Het 4e elftal had een middagwedstrijd op het programma staan om half twee in en tegen Boekoel 1. Op een zeer goed veld begon het 4e fel aan de wedstrijd. In een scrimmage voor het doel van Boekoel was een speler van Boekoel die de 0-1 scoorde. Snel daarna wist Noud met een geplaatst afstandsschot de 0-2 binnen te schieten. Helaas moest Noud daarna geblesseerd het veld verlaten. Uit een mooie aanval gaf de Jordi de bal op een presenteerblaadje aan Jur die de 0-3 scoorde. Nog voor rust breidde Thom en Bastiaan de score uit naar 0-5. In de 2e helft liet Jelle zien uit het juiste hout gesneden te zijn. De twee vrijgezellenavonden die hij achter de rug had waren hem niet aan te zien. Met diverse goede acties wist hij meerdere medespelers in een kansrijke positie te plaatsen. Alleen Thom en Cas wisten echter nog te scoren (eindstand 0-7). Met nog 5 wedstrijden te spelen staat het 4e weer bovenaan de ranglijst wel met slechts één punt voorsprong op Leeuwen.

Als laatste speelde het 1e elftal thuis tegen Horn. Een tegenstander die in de eerste wedstrijd op inzet en felheid onze mannen wisten te verrassen en ook een tegenstander die de laatste weken in vorm is. Qua inzet en felheid was de wedstrijd in balans en zo ook de score in de eerste helft. Dat ondanks enkele goede kansen voor Horn om uit een counter te scoren. Als je in hoek zit waar de klappen vallen dan kom je daar lastig uit. Al in de eerste helft moest Jesse geblesseerd uitvallen, met zoals het er naar uit ziet een langdurige blessure. Iets wat we nu net niet kunnen gebruiken. In de tweede helft moest ook Rein geblesseerd het veld verlaten en wist Horn het verschil te maken. Doordat DFO’20 meer risico’s nam liep Horn uit naar een 0-3 overwinning. De middenmoot in deze klasse wordt daarmee steeds groter. Maar er is nog steeds kans om in het linker rijtje te eindigen. De vele blessures helpen daar helaas niet bij, maar zijn een gegeven waar onze mannen mee moeten zien te dealen.